Έτσι, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά πάσα πιθανότητα κατά 8%, σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες, υλοποιώντας από το 2020 κάτι που προγραμματιζόταν για το 2021 αρχικά. 

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δεσμευθεί για σημαντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020, αν και το εύρος της μείωσης εξαρτάται από το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει. 

Πρόκειται για δύο ρυθμίσεις που απευθύνονται ουσιαστικά στη μεσαία τάξη, τόσο λόγω της μεγάλης εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, όσο και λόγω του ότι τα εισοδηματικά στρώματα που επιβαρύνονται με την εισφορά αλληλεγγύης και ειδικά όσοι παίρνουν από 15.000 ευρώ και άνω είχαν δει μικρές ελαφρύνσεις το προηγούμενο διάστημα.

Κατά πληροφορίες, δε, το ανώτατο επίπεδο μείωσης για το 2020 μπορεί να φτάνει στο 40%, εκτός και αν υπάρχουν και άλλα θετικά μαντάτα-έκπληξη για την ελληνική οικονομία. 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τον Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για μείωση 0,9% το 2020.