Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνεται πως γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η υπόθεση του Noor1  ως «σκευωρία», σημειώνοντας πως οδηγούνται στο «αυτοεξευτελισμό τους».

Συγκεκριμένα έλεγαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Νοβάρτις, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό επιχειρώντας να βαφτίσει ως «σκευωρία» και την υπόθεση του Noor 1 με τους τόνους ηρωίνης. Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Έτσι με τα έως τώρα δεδομένα, ο «προστατευόμενος» μάρτυρας τους Μανιαδάκης αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες.Βέβαια κανείς τους ούτε είδε ούτε άκουσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ». 

«Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα.Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους όχι όμως και την αυτογελοιοποίηση τους.» πρόσθεταν. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ, με επιστολή του στο προεδρείο της προανακριτικής κάνει λόγο  για εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor1» και αιτείται να ζητηθούν τα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.