Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε στις καταγγελίες για αυθαιρεσίες αστυνομικών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει πως «πλέον είναι ξεκάθαρο πως έχουμε μια κυβέρνηση νοοτροπίας… Βορίδη».

Μάλιστα από την Κουμουνδούρου κατηγορούσαν τον αρχηγό της κυβέρνησης πως «έχει ξεχάσει τις όποιες φιλελεύθερες ή κεντρώες αντιλήψεις είχε και συντάσσεται με το πιο ακραία δεξιό κομμάτι της παράταξης του».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν επίσης πως «οι πολίτες που ζητούσαν προεκλογικά να αισθάνονται ασφάλεια σαφώς και δεν εννοούσαν με αστυνομικούς να δρουν ανεξέλεγκτα μπαίνοντας ακόμη και μέσα σε σπίτια και συλλαμβάνοντας ανθρώπους που δεν έχουν πράξει κάποιο αδίκημα».

Μάλιστα προκάλεσε ακόμη περισσότερο εντύπωση στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και η μη καταδίκη των περιστατικών ήρθε αφού ο Αλέξης Τσίπρας λίγο νωρίτερα του είχε ζητήσει να πάρει θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «ελπίζω τουλάχιστον σήμερα να βρείτε δυο λόγια να πείτε για να καταδικάσετε αυτά τα περιστατικά, σε αντίθεση με μια σειρά υπουργών σας σήμερα στα τηλεοπτικά παράθυρα που υπερασπίστηκαν με πάθος αυτά τα περιστατικά, που εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά στο αστυνομικό σώμα».

Ο προϋπολογισμός

Επιπλέον μπορεί ο προϋπολογισμός να ψηφίστηκε τελικά χθες με 158 «ναι», από την αξιωματική αντιπολίτευση όμως σημείωναν πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «απάτη», όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιφέρει επιπλέον βάρη στις πλάτες της μεσαίας τάξης.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά με τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό, όπως η κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους μη μισθωτούς και με την υποχρέωση 30% των αποδείξεων των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα μεσαία στρώματα αντί να ελαφρυνθούν, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.