Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κλήθηκε σε παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, να απαντήσει και πάλι σε ερωτήσεις σχετικές με την αστυνομική αυθαιρεσία και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την πρόσφατη επιχείρηση στο Κουκάκι

«Έχω διαβάσει τις διάφορες εκδοχές και την εκδοχή της Αστυνομίας. Δεν έχω άλλη πρόσθετη πληροφόρηση. Επιμένω ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι υπάρχει ένα παρανόμως κατειλημμένο κτίριο, ότι γίνεται μια επιχείρηση για τη νομιμότητα και την τάξη.  Υπάρχει μια επιχείρηση που οι αστυνομικοί δέχονται σκληρότατη επίθεση, που τους πετάνε ηλεκτρικές συσκευές και τραυματίζεται αστυνομικός. Μπαίνουν σε ένα σπίτι που βλέπουν ότι οι εγκληματίες που το κρατούσαν είχαν και οδηγίες για το πως θα απωθήσουν απόπειρα της αστυνομίας. Υπήρχαν ακόμη και δολοφονικές παγίδες μέσα στο σπίτι. Επ’ αυτής της εικόνας ακούω ελάχιστα ως και τίποτα…»

Παράλληλα ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει την βία των αστυνομικών κατά της οικογένειας Ινδαρέ, καθώς όπως τόνισε του έχουν αποδοθεί κατηγορίες. «Η μεγάλη εικόνα είναι η έκνομη ενέργεια, η επιχείρηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Μας φαίνεται φυσιολογικό να δέχεται η Αστυνομία τέτοιες επιθέσεις. Υπάρχουν συλλήψεις, γιατί συνελήφθησαν και τους αποδόθησαν κατηγορίες, μου απαγορεύεται η κρίση επί της ενοχής ή αθωότητας. Θα δικαστούν. Σε κάθε αστυνομική επιχείρηση λένε για υπερβολική βία. Η έννοια της βίας είναι της μη νόμιμης βίας. Δε γίνεται να μην υπήρξε καθόλου βία. Μια κατηγορία είναι η αντίσταση κατά της αρχής. Στην περίπτωση του κ. Ινδαρέ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Όχι από την Αστυνομία, αλλά από την εισαγγελία».