Με τον πρόεδρο της Βουλής επικοινώνησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Στην επικοινωνία τους, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα να γίνουν «οι απαραίτητες συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο, προκειμένου αυτοί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τις απαράδεκτες – για μέλη του κοινοβουλίου- δηλώσεις τους.

Ο μεν Μπάμπης Παπαδημητρίου, τάχθηκε υπέρ του εξευτελισμού διαδηλωτών όταν αυτοί χαρακτηρίζονται «μπαχαλάκηδες», ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Λοβέρδος επιτέθηκε κατά του πρωταγωνιστή της υπόθεσης της ταράτσας του Κουκακίου, Δημήτρη Ινδαρέ υπαινισσόμενος πως οι καταγγελίες του γίνονται για λόγους δημοσιότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δυο βουλευτές της ΝΔ «δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μια μειοψηφίας που όπως όλα δείχνουν απολαύει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην «κανονικότητα» όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ».