Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας εμείς δώσαμε 3 δισ. ευρώ στους Έλληνες και η ΝΔ 300 εκατ., παραδεχόμενος πάντως ότι τα μέτρα ανακούφισης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα ανακοίνωσε αργά».

«Όταν παρέλαβα τη χώρα ήταν στην μέση μιας κρίσης ανθρωπιστικής. Δεν είχαμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις. Καταφέραμε να βγούμε από την κρίση και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» είπε. 

Ανέφερε δε ότι  κατά την πρωθυπουργία του αναβαθμίστηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις. Παρά τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τα λάθη ή τις παραλείψεις καταφέραμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν επείγουσα ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας με την πολιτική μας στα Βαλκάνια, οι τριμερείς που κάναμε βάδιζαν όλα σε ένα σχέδιο»

«Δεν θα κάνω ό,τι μου έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα βγω να λαϊκίσω στα εθνικά θέματα της χώρας για λίγες ψήφους όπως έκανε ο ίδιος.» συμπλήρωσε. 
«Στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, ζήσαμε όσα άλλοι θα ζούσαν σε 20» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη θητεία του και είπε ότι εκτός από την αδυναμία εξόφλησης μισθών και συντάξεων με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, είχε να διαχειριστεί και το προσφυγικό.