Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους του κυβερνητικού ρεπορτάζ, τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο και συζήτησαν για τον εκλογικό νόμο που αναμένεται στη Βουλή τον Ιανουάριο. 

Η κυβερνητική πρόταση, που θα καταργήσει τον προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι από την επόμενη, αλλά από την μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, θα προβλέπει κατώτατο ποσοστό που το πρώτο κόμμα θα λαμβάνει το μπόνους, κλιμακούμενο μέγεθος για το μπόνους, το οποίο δεν θα είναι οι σημερινές 50 έδρες. 

Όσο για το κατώτατο ποσοστό, με το οποίο το πρώτο κόμμα θα παίρνει το μπόνους, αυτό θα είναι μεγαλύτερο του 20%. Αξίζει να σημειωθεί ότι την δική του πρόταση ετοιμάζει και το Κίνημα Αλλαγής, η οποία μάλιστα δεν αναμένεται να απέχει ιδιαίτερα από τις κυβερνητικές προτάσεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, στη μεσημεριανή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, είχε τονίσει: «Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023»..