Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το αν θα δώσει τη 13η σύνταξη η κυβέρνηση και απάντησε: «Γιατί ποιος έδωσε 13η σύνταξη;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο δημοσιογράφος

«Καλά εντάξει τώρα, εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω εκ νέου την προεκλογική συζήτηση. φτασαμε σε 4 διαδοχικές κάλπες και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. 13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε κι εμείς, ο λόγος είναι ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχει δαπάνη για 900 εκατ. ευρώ, δεν είναι για σύνταξη είναι για ένα επίδομα».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις «κυνική ομολογία» και σχολίασε «δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια».

Δείτε το στιγμιότυπο μετά το 11:20