Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας, ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου Τραμπ – Μητσοτάκη και απάντησε: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοντέλο που να προβλέπει κοινή δήλωση ή συνέντευξη Τύπου ή μεμονωμένες δηλώσεις, έχουν ακολουθηθεί διάφορα μοντέλα. Επομένως ποτέ δεν απασχόλησε μια κοινή συνέντευξη Τύπου ιδίως μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχουν εξελίξεις με το Ιράν, το Ιράκ ή τη διαδικασία που έχει να κάνει με την καθαίρεση, όπως ονομάζεται, του Προέδρου των ΗΠΑ. Στοιχεία ενδεχομένως που θα μονοπωλήσουν μια συνέντευξη Τύπου και δεν είναι αυτό που θα προάγει τη στιγμή αυτή τις ελληνικές θέσεις. Εμείς θέλουμε μια εποικοδομητική συζήτηση επ' ωφελεία των εθνικών συμφερόντων και μετά θα έχουμε δηλώσεις από τον πρωθυπουργό που θα συνοψίζουν αυτά τα αποτελέσματα».

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά είπε «θέλουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας (με την Τουρκία), να εφαρμόζονται οι κανόνες καλής γειτονίας με σεβασμό στο διεθνές και κοινοτικό δίκαιο. Εφόσον η Τουρκία το επιθυμεί, υπάρχει πάντα το περιθώριο να έχουμε μια ομαλή σχέση και να μην επιδιώκουμε ράλι εξοπλισμών. Από την άλλη δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα χωρίς την αποτρεπτική δύναμη για να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ανήγγειλε δε ότι θα ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος μέχρι έλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στο όνομα που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όνομα που θα ανακοινώσει μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου.