«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ.Γεωργιάδη, περί προσπάθειας "αλλοίωσης του πληθυσμού", κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο κ. Γεωργιάδης», πρόσθεσε, «αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή. Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας;»

«Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;» συμπλήρωσε ο κ.  Χαρίτσης.

Γεροβασίλη: Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;

Στο θέμα παρενέβη μέσω Twitter και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα ήταν δίπλα του την ώρα της δήλωσης.

«Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;» έγραψε η κ. Γεροβασίλη.

«Γνώριζαν και το 112»

Αίσθηση προκάλεσε στην ίδια εκπομπή και το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης: «Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο». 

Για «απάνθρωπους αστεϊσμούς» και χλευασμό σε «ανθρώπους που απεγνωσμένα καλούσαν σε βοήθεια λίγο πριν πνιγούν» έκανε λόγο η κ. Γεροασίλη. «Η αποτρόπαια ακροδεξιά συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σύνολο της καθώς κανείς τους δεν ένοιωσε την ανάγκη να διαφοροποιηθεί» πρόσθεσε.