Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της Προεδρικής εκλογής και στο θέμα του εκλογικού νόμου.

«Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. 

Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία

Ειδικότερα ως προς το ζήτημα του Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του»

«Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία. Οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου» υπογράμμισε.

Οι τρεις άξονες της συζήτησης στο ΠΣ

Τρεις ήταν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους επικεντρώθηκε η συζήτηση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα στην Κουμουνδουρου: 

  • Εξωτερική πολιτική 
  • Εκλογικός νόμος και
  • Πρόεδρος Δημοκρατίας

Τα θέματα αυτά μονοπώλησαν τη συζήτηση, με τα μέλη του Συμβουλίου να αποφασίζουν ομόφωνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ως έχει, απο πλευράς γραμμής, και για τα τρία αυτά θέματα.

Τονίστηκε πως υπάρχει ανάγκη για επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ενώ για μια ακόμη φορά σημειώθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επανεκλογή του Προκοπή Παυλόπουλου

Τονίστηκε ακόμη πως πρέπει να ανέβει η ατζέντα στα εργασιακά, στην οικονομία και τους πλειστηριασμούς και θα δοθεί έμφαση τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο επιχειρηματολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Η επόμενη συνεδρίαση θα έχει θέμα τον οδικό χάρτη για το συνέδριο, ενώ  θα συνεχιστούν οι περιοδείες Τσίπρα σε όλη την χώρα.

Επίσης θα γίνει και Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα στα τέλη Ιανουαρίου