Αφορμή, σύμφωνα με τον Πολίτη της Χίου, που μετέδωσε την είδηση, οι εξαγγελίες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αλκιβιάδη Στεφανή περί δημιουργίας υπερδομής φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. 

Στη θέα του υφυπουργού στο Δημαρχείο, οι μαινόμενοι συγκεντρωμένοι τον προπηλάκισαν, ενώ εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό και καφέδες. Ο Νότης Μηταράκης φυγαδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις στο εσωτερικό του Δημαρχείου, ενώ οι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε σύγκρουση σώμα με σώμα με την Αστυνομία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέος ο προπηλακισμός, αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία που έσπειρε η ΝΔ

Στη «μισαλλοδοξία που έσπειρε προεκλογικά η ΝΔ αποδίδει τον προπηλακισμό του Νότη Μηταράκη, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός. «Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Ν. Μηταράκη, για το προσφυγικό είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».

ΠΗΓΗ: politischios.gr