Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για μια σειρά θεμάτων στη συζήτηση που είχαν με το Νίκο Μπακατσέλο. Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο, ήταν «απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης»

Σημείωσε παράλληλα πως «εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο».

«Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους» 

Ο πρωθυπουργός παρείχε πολιτική κάλυψη στις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, οι οποίες πολλές φορές ελέγχονται για υπερβάλλουσα βία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες, κυρίως εκείνους που κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές και απαιτούν από το κράτος να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν είμαι διατεθειμένος για υποχώρηση σ’ αυτό. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους. Έχουμε λύσει τα χέρια στην Αστυνομία. Όσες αντιδράσεις κι αν υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Η κοινωνία έχει δεχθεί ότι η αρχή αυτή δεν έχει ιδεολογικό χρώμα και διέπει οποιοδήποτε κράτος δικαίου. Η εφαρμογή του νόμου δεν άπτεται μόνο της ανάγκης να επιβάλλεται δια της Αστυνομίας. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία της κοινωνίας ότι μπορέσαμε να εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό. Αποδειχθήκαμε πιο ώριμοι».

«Πολιτική προτεραιότητα η μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας»

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτική του προτεραιότητα για το 2020, τη μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησής του «θα διορθώσει παραφωνίες του νόμου Κατρούγκαλου»

«Η ανεργία μας πέφτει γρήγορα. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη ζήτηση προς τις δεξιότητες που αναζητά και τη δυνατότητα του εργατικού δυναμικού να ανταποκριθεί. Δεν είναι μόνο ελληνική πρόκληση. Έχουμε χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων. Υπάρχει νομοσχέδιο για την Παιδεία, θα γίνει νόμος την επόμενη εβδομάδα, ενισχύει την εποπτεία των ΑΕΙ από ανεξάρτητη αρχή. Αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για προγράμματα που έχει ανάγκη η αγορά»