Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως από τότε που βγήκε κυβέρνηση η ΝΔ ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν στα νησιά τετραπλασιάστηκε.

Όπως υπογράμμισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το διαχειρίστηκε με σχέδιο σε μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο, εντός μνημονίου, με πολλαπλάσιες ροές».

«Βάλαμε πλάτη για τη χώρα, με σχέδιο και πολιτική και δεν άνοιγε μύτη, όχι με τη λογική του Γεωργιάδη που μιλάει για «αλλοίωση της χώρας» και δίνει σήμα να υπάρξουν αντιδράσεις» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη.

«Δεν θα γυρίσουμε την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα και χαίρομαι που υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από τη κοινωνία και τη νεολαία» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αφίσα στο μετρό κατά των αμβλώσεων και υποστήριξε πως «η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι αδιαπραγμάτευτη». «Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά ως κοινωνία και όχι να υποχωρούμε σε αναχρονιστικές λογικές».

«Εμείς δώσαμε ένα δύσκολο και σκληρό αγώνα με επίπονη διαπραγμάτευση για να μην φτάσουμε να βλέπουμε εικόνες πλειστηριασμών κατοικιών όπως στην Ισπανία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την προαναγγελία της κυβέρνησης για το τέλος προστασίας της 1ης κατοικίας, «τώρα όμως δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ και μάλιστα εκτός μνημονίων».

«Αν θέλει η ΝΔ να βελτιώσει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να κάνει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη» συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη και τόνισε πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί κανονικότητα όταν λήγει η προστασία της 1ης κατοικίας να λέει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι και κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους και μάλιστα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης μιλάει για προσωπική ευθύνη όσων πήραν δάνεια».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα» τόνισε χαρακτηριστικά.