Η κυρία Ράικου ξεκίνησε την κατάθεσή της με τοποθέτηση για τα τρία εμβάσματα που παρουσιάστηκαν χθες κι αφορούν πληρωμές που έγιναν από τη Novartis σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί από κοινού με τον σύζυγο της.

«Το πρώτο έμβασμα δεν το αναγνωρίζει ο σύζυγος μου, θα το αναζητήσει. Δεν υπάρχει εξτρέ από την τράπεζα (κίνηση λογαριασμού). Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να φέρω κάτι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μου, θέλει χρόνο κάτι τέτοιο, θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα. Επαναλαμβάνω δεν θυμάται ο σύζυγος μου το συγκεκριμένο έμβασμα», ενώ συμπλήρωσε: «Από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου», με τον Σπύρο Λάππα να απαντά: «Ολόκληρη η δικογραφία με τις λίστες 4.100 γιατρών ήρθε στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018»

Λίγο αργότερα σε ερώτηση που δέχθηκε από τον Θάνο Πλεύρη, αν υπήρξε συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis η κ. Ράικου σημείωσε: «Δεν είχα αποκλείσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα μου» ενώ γ σε ερώτηση του κ. Λάππα αν οι Αμερικανοί της είπαν ότι ερευνούν πολιτικά πρόσωπα εκείνη απάντησε αρνητικά με τον τομεάρχη δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Τότε γιατί στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται: «Οι καταγγελίες αναφέρονται σε χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών». Το ίδιο το έγγραφο σας σας αναιρεί».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς μίλησε για «εκβιασμό» και «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος της.

Αισθάνθηκα τι θα πει «συμβόλαιο θανάτου»

«Ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου η οποία κατήγγειλε ότι, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, να διαβιβάσει στη Βουλή την υπόθεση Novartis, αφού δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνησε ένα σχέδιο ηθικής εξόντωσής της και δίωξης της από το Σώμα, «ένα συμβόλαιο θανάτου της», με αλλεπάλληλες πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της και δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν. 

Μεγάλο μέρος της χθεσινής κατάθεσής της, η Ελένη Ράικου το αφιέρωσε στις φορτικές πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να διαβιβάσει στη Βουλή το φάκελο Novartis, αν και δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Κατήγγειλε για «κοινή εκβίαση» σε βάρος της τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για σχέδιο εκτέλεσής της με βραχίονα δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν.