Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «λειτούργησε με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακόμα υποστηρίζει ότι η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου έγινε ως «αντιπερισπασμός στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

Τέλος ισχυρίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας» και ότι «θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η στάση του ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα συζητηθεί αρχικά στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου, όπου θα συμμετάσχει το προεδρείο της ΚΟ και θα υπάρχει απόφαση είτ εκεί, ή θα παραπεμφθεί στα όργανα.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί προβληματισμός καθώς δύσκολα μπορεί να πει όχι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που πρότεινε την κυρία Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτακη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτακη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Διαβάστε επίσης