Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της που ακολούθησε την πρόταση Μητσοτάκη για ψήφιση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως διαδόχου του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κόμπασε πως γνώριζε πως η πρόταση «θα είναι έκπληξη». 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση "ό,τι νά ΄ναι"!»

Η ανακοίνωση Βελόπουλου συνεχίζει με απαξίωση της υποψήφιας Προέδρου, καθώς όπως σημείωνει δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό, ενώ χρεώνει στον πρωθυπουργό «αριστεροφοβία».

«Η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την "αριστεροφοβία" της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει  στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ' όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα; 

Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού "ζυγίσουμε" το εθνικό και όχι το κομματικό  συμφέρον».