Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του είπε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την κυρία Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα, χαρακτηρίζοντάς την εξαίρετη δικαστή, επιτέθηκε ωστόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι ακολούθησε διαδικασία καλλιστείων στο θέμα και επικοινωνιακή τακτική στην ανακοίνωση του ονόματος.

Μίλησε δε για «συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας, αμοραλισμού και υποταγής των πάντων» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Την ίδια ανεύθυνη στάση που κράτησε ο Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση, την κρατά και ως πρωθυπουργός. Στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Παυλόπουλου αλλά δεν το έκανε χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα προχώρησε σε μία εξευτελιστική διαδικασία καλλιστείων και τελικά επέλεξε για λόγους επικοινωνίας να ανακοινώσει το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε μία ημέρα με βαριά πολιτική ατζέντα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να τον ακολουθήσει στην ανευθυνότητα. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δεν θα γίνω. Και σήμερα δε θα κάνω ό,τι έκανε εκείνος το 2015. Παρά την απαράδεκτη διαχείριση και το προφανές του σφάλμα δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμη σφάλμα. Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόταση που τότε καταψηφίστηκε από τον Μητσοτάκη και τους βουλευτές του. Με το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιχειρεί υπέρβαση αλλά επικοινωνιακή ντρίπλα. Στο τέλος ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα» τόνισε. 

«Από τη μεριά μας η θετική ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι επικοινωνιακή αλλά συνειδητή επιλογή συνδεδεμένη με τις ιδέες και τις αξίες μας και τη συνέπειά μας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Reader.gr, είχε γράψει από νωρίς ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θετική.