«Στις καλένδες» θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπέμπει η κυβέρνηση την αύξηση του κατώτατου μισθού που είχε υποσχεθεί, εξαιτίας των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες. 

Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Η περίφημη "συμφωνία αλήθειας" που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα».

«Σε τρια χρόνια ο κατώτατος στα 703 ευρώ»

Νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του είχε μιλήσει για αύξηση του κατώτατου μισθού προς «το τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου», σημειώνοντας παράλληλα:

«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας -το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η αύξηση αυτή να είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά», πρόσθεσε.