«Διαβάζω αυτές τις ημέρες για τη βασιλόπιτα 12.000 ευρώ του κ. Βορίδη. Πρέπει να σας πω, δεν είμαι πρόεδρος του fan club του κ Βορίδη, ούτε καν μέλος αυτού του fan club, αλλά είναι αυτό το κυρίαρχο ζήτημα;» αναρωτήθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με απόσπασμα ομιλίας της που έπαιξε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά.

«Κάνεις ένα αφήγημα για την Αριστερά όταν αυτό το έχει ψηλά στην ατζέντα στη δοσολογία που μας λένε όλοι δεν κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση… Να συζητήσουμε τι σημαίνει σκληρή αντιπολίτευση; Χρειάζεται συζήτηση…» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει τον κ Βορίδη αλλά θεωρεί τελείως άστοχη την αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα, ο κ Τσακαλώτος, στην ίδια ομιλία του σε κομματική εκδήλωση, συμπληρώνει: «Σίγουρα πρέπει να υπάρχει σκληρή αντιπολίτευση, μια δοσολογία κριτικής και το όραμα που δίνεις, που θέλεις να πας τη χώρα, τι όραμα έχεις για τα μεσαία στρώματα και για τη νεολαία. Αυτό είναι μια υποκειμενική συνθήκη που εμείς πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα πάμε για τη δεύτερη φορά Αριστερά»