Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο, «για αυτονόητη αξίωση της οργανωμένης επιχειρηματικότητας για διαφάνεια στην εφαρμογή του νέου πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων» και τονίζουν ότι «η κλήση των διοικήσεων των τραπεζών και των «εξυπηρετητών» θα συμβάλλει στη «διασφάλιση της ύψιστης διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού», τα οποία ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ κατ' ελάχιστον».

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας οι οποίοι είχαν πρόσφατα συνάντηση με τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε αυτονόητη την αξίωση της οργανωμένης επιχειρηματικότητας για διαφάνεια στο σχέδιο «Ηρακλής», μέσω της σύγκλησης σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, όπως τέθηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η υλοποίηση του σχεδίου καθίσταται αυτονόητη, αφού το ελληνικό Δημόσιο θα συμβάλλει με την παροχή εγγυήσεων, ύψους 12 δισ. ευρώ κατ’ ελάχιστον, και ως εκ τούτου, η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών, στις οποίες θα κληθούν τόσο οι διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων όσο και των «εξυπηρετητών» κρίνεται απαραίτητη για:

  • Τη διασφάλιση της ύψιστης διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και την ενημέρωση των εκλεγμένων μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Τη διευκρίνιση κρίσιμων σημείων του σχεδίου και την ανάλυση του στόχου και της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί και η οποία δύναται να επηρεάσει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με εκτίμηση,

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς Νίκος

Τσίπρας Γιώργος

Αποστόλου Ευάγγελος

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαρεμένος Γεώργιος

Δραγασάκης Ιωάννης

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Πέρκα Θεοπίστη

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Φάμελλος Σωκράτης

Αλεξιάδης Τρύφων

Γκιόλας Ιωάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μωραΐτης Αθανάσιος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζάκρη Θεοδώρα

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φλαμπουράρης Αλέξανδρος

Χαρίτσης Αλέξανδρος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης