«Σε πολλές από τις συναντήσεις που είχα εδώ στο Νταβός μου ανέφεραν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους.

«Όλοι πιστώνουν στην Ελλάδα ότι αντιμετώπισε μια κρίση δεκαετίας με τεράστια θεσμική ωριμότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «το γενικότερο κλίμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό».

«Θα το εκμεταλλευτούμε γεωπολιτικά και οικονομικά» τόνισε.

Για την έκθεση της γερμανικής βουλής

Σχετικά με την έκθεση της νομικής υπηρεσίας του γερμανικού κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης ενλεφερε ότι «με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων και δεν νομίζω πια ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την νομική διάσταση του θέματος».

«Η πολιτική διάσταση εξάλλου έχει ήδη αντιμετωπιστεί με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής» υπογράμμισε.

Για την Κλιματική Αλλαγή

Σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, που αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης στο Νταβός, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη κατανόηση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν το εδώ και το σήμερα. Και εκεί η Ελλάδα έχει βγει πολύ μπροστά, με μια φιλόδοξη ατζέντα για τη μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού της μοντέλου πράγμα που συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».