Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Αναφορικά με τη δήλωσή του «ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» ο κ. Παναγιωτοπουλος ξεκαθάρισε πως αυτό που είπε είναι αυτονόητο κι άλλωστε ανάλογο μήνυμα έχει στείλει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως υποστήριξε, η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών που καταδίκασε τη στάση της Άγκυρας «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα», αλλά «αν η Τουρκία παραβιάσει τις "κόκκινες γραμμές" που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει πως «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

«Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.