Αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως το …μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε σημειώνοντας ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν όπως για παράδειγμα ότι 9 χρονών διάβαζε την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του, "Τα Νέα" και την "Ελευθεροτυπία".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β' Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού «και με ‘τσίμπησαν' εκεί κάτι ‘Κνίτες' επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς...». Ανέφερε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν θέμα "διαμάχης" στα οικογενειακά τραπέζια, ενώ ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό».

Η Μπέτυ ήταν ερωτευμένη πριν την εντοπίσω

Για την Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε χαμογελώντας ότι «πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν από εμένα. Πριν την εντοπίσω». Όπως εξήγησε ήταν ένας φοιτητικός έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα και πως «πέρα από την αγάπη υπάρχει ένας αμοιβαίος θαυμασμός, αλληλοεκτίμηση και σεβασμός», ο οποίος όπως σημείωσε δεν ήταν ανάγκη να εκφραστεί με έναν γάμο. Όσον αφορά το αν συζητούν πολιτικά είπε πως η σύντροφος του «Είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει».

Η συνιστώσα της… γραβάτας

«Εγκλωβισμένος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα της… γραβάτας. Όπως τόνισε, όταν εξελέγη Πρωθυπουργός αποφάσισε συμβολικά να πει ότι «δεν θα γίνω άλλος, θα είμαι αυτός που ήμουν» και καθώς δεν συνήθιζε να φοράει γραβάτα, συνέχισε να κάνει το ίδιο και μετά την εκλογή του. Ωστόσο, από κάποιο σημείο κι έπειτα, όπως είπε, εγκλωβίστηκε γιατί αν φορούσε γραβάτα «θα έλεγαν κάποιοι ‘άλλαξε αυτός’, ‘την ψώνισε αυτός’, ‘συμβιβάστηκε αυτός’».

Σε σχόλιο ότι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης φορούν γραβάτες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η συνιστώσα της γραβάτας στον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος». Και απάντησε πως ίσως τελικά φορέσει κάποια στιγμή κι εκείνος.

Το δημοψήφισμα ήταν το «γαμώτο» του λαού

 «Με το δημοψήφισμα ο λαός… ξέσπασε. Είπε εκείνο το ‘’γαμώτο’’» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015.

«Πήγα στο δημοψήφισμα επειδή εξωτερίκευσα όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δεχθήκαμε την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2015. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας είχε αφήσει χωρίς οικονομική ανάσα και είναι θαύμα που φτάσαμε μέχρι τον Ιούλιο» τόνισε.

«Η ιστορία θα δείξει τι ήταν το σωστό και τι λάθος για το δημοψήφισμα. Κάναμε έναν συμβιβασμό για τον οποίο ο λαός και αυτό το ξεχνάνε όσοι ασκούν αυστηρή κριτική, μας έδωσε νέα εντολή μέσα από την κάλπη να διαχειριστούμε εμείς αυτόν τον συμβιβασμό.

Ήταν δύσκολες εκείνες οι στιγμές.  Η Μέρκελ μου είχε πει πως πρέπει ν’ αλλάξω τον Βαρουφάκη γιατί θα πάει την Ελλάδα στα βράχια. Της απάντησα πως δεν έχω θέμα αρκεί ν’ αλλάξει κι εκείνη τον Σόιμπλε. Έπαιξε αρνητικό ρόλο σε εκείνη την πρώτη περίοδο ο Βαρουφάκης αλλά έφταιγε και ο Σόιμπλε. Και όπως είπε αργότερα ο Τσακαλώτος και είχε δίκιο πως και τον Ιησού Χριστό να είχες τότε, δεν θα τα κατάφερνε. Η κυβέρνησή μου λειτουργούσε σε συνθήκες τρομακτικής πίεσης.

Τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνεις μόνος σου. Δεν κοιμήθηκα το βράδυ που πήρα την απόφαση να πάμε στο δημοψήφισμα. Δεν το είχα πει ούτε στην Μπέττυ. Ήταν παραμονή των γενεθλίων του γιού μου που γινόταν τριών χρόνων» είπε.

Εγώ στον Λευκό Οίκο δεν μίλησα 72 δευτερόλεπτα

«Όταν πήγα εγώ στον Λευκό Οίκο έδωσα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ. Μίλησε εκείνος με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα. Μίλησα και εγώ περίπου 15 λεπτά. Δεν μίλησα 72 δευτερόλεπτα, όπως έκανε πριν από μερικές ημέρες ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν πρέπει οι σύμμαχοί μας να μας θεωρούν δεδομένους. Γι’ αυτό ζήτησα να παγώσει προσωρινά (και όχι να αλλάξει) η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει η ΝΔ να «παγώσει» το νομοσχέδιο για τις βάσεις των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό: «Ήταν λάθος της ΝΔ να διαλύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Φτάσαμε να έχουμε 25.000 ανθρώπους μόνο στην Μόρια. Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι μισοί υπήρχε πολλή σκληρή κριτική και κρίση. Σήμερα είναι… Δευτέρα και ξημερώνει Τρίτη. Κάποιοι έλεγαν πως τους μετανάστες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα βλέπουν πως πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση που μας ξεπερνά. Να αφήσουν τη ρατσιστική λογική που λέει να τους πνίγουμε στις βάρκες και να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο που θα αναγνωρίζει πως το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό. Να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ποσοστά που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις: «Δεν με προβληματίζουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Θα δοθεί πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση από τον κόσμο ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φάση που νιώθει ότι εξαπατήθηκε αλλά όπως και ο… απατημένος σύζυγος δεν θέλει να το πιστέψει όταν το μαθαίνει, έτσι και τώρα ο κόσμος προσπαθεί να το διαχειριστεί».