Για ερασιτεχνισμό στο θέμα του ΠΑΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Βελόπουλος.

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά η Ελλάδα. Το ζήτημα είναι εθνικό. Και οι επιχειρηματίες δεν είναι ούτε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Είναι απλά επιχειρηματίες», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε.

«Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μία κόντρα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας. Χθες αναρτήθηκε στην Τούμπα πανό που μιλούσε για διχασμό της Ελλάδας. Τι κάνετε; Πάτε και παίζετε με τις μάζες; Δεν ντρέπεστε; Αλλά εδώ δεν ντρέπεστε που κάνετε παρέα με τον Μαρινάκη. Κι εγώ είμαι οπαδός ομάδας αλλά δεν κάνω παρέα με τον Σαββίδη ή τον Αλαφούζο. Βρίζουν τώρα οι Ολυμπιακοί τους ΠΑΟΚζήδες και το αντίστροφο και πάμε να κόψουμε την Ελλάδα στα δύο», ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον υφυπουργό Αθλητισμού και τον κατηγόρησε ότι από «υπουργός έγινε εμπρηστής».

«Ο ίδιος διόρισε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και την ίδια στιγμή λέει ότι κακώς βγήκε η απόφαση από αυτούς που ο ίδιος διόρισε. Δεν μπορεί, λέει ο υπουργός, να επιβάλλεται απόφαση υποβιβασμού όταν δεν υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση. Τι ερασιτεχνισμός είναι αυτός; Η μόνη λύση για τον κ. Αυγενάκη είναι να τον ξηλώσει ο πρωθυπουργός γιατί δημιουργεί προβλήματα» υποστήριξε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Βελόπουλος σημείωσε πως «δεν πρέπει να αναγάγουμε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε μεγαλύτερο από ό,τι είναι» και τόνισε ότι «οι συνειρμοί και η σύνδεση», που έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «με φαινόμενα με παρατηρήθηκαν σε άλλες χώρες, καμία σχέση δεν μπορούν να έχουνε με την Ελλάδα μας».

Τέλος, κάλεσε όλους «να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, ώστε και αυτή η υπόθεση να πάρει τον δρόμο που πρέπει να πάρει. Εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε με τον λόγο και το έργο μας τη δεδομένη ενότητα του έθνους μας».