Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να είναι η κατάθεση του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου. Ο τελευταίος, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό, ότι ζητούσε διώξεις σε καναλάρχες ακόμα και χωρίς στοιχεία αλλά και πως παρενέβαινε συχνά σε εισαγγελείς, ενώ δεν δίστασε να μπει και στα ονόματα. 

«Με πίεζε για Αλαφούζο»

Ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε: «Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακα και τους καναλάρχες. Ήθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές ότι  δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο».

«Μας πίεζε αφόρητα και για Βγενόπουλο»

Σύμφωνα με τον πρώην εισαγγελέα, ο άλλοτε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πίεζε και για τις υποθέσεις του εκκλιπόντος, Ανδρέα Βγενόπουλου: «Για τον Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα έβγαινε στα κανάλια και θα έλεγε ότι οι ελεγκτές τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο». 

«Έχεις τίποτα για τον Παπαχρήστο;»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αθανασίου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έδειξε ειδικό ενδιαφέρον και για τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστο. «Μου είπε “έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο”; Λεω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορεις να φτιάξεις κατι;” Έμεινα εμβρόντητος». Τέλος, ο κ. Αθανασίου, μίλησε και για την σχέση Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη, λέγοντας πως οι δυο είχαν συχνή επικοινωνία. Ακόμα ο ίδιος ο πρώην υπουργός την τοποθέτησε στο γραφείο του, αλλά και πως όταν η κ. Τουλουπάκη αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ίδιος ο Παγγελόπουλος, φρόντισε για να μεταφερθεί σε σουίτα στο νοσοκομείο «Υγεία».

Παπαγγελόπουλος: Ψεύτης ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία.

Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ' αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Στη μη ανανέωση της θητείας του, χρέωσε την κατάθεση του Π. Αθανασίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στο πλαίσιο της προανακριτικής, φέρεται να είχε την εξής στιχομυθία μαζί του.

Ραγκούσης: Επιθυμούσατε ανανέωση της θητείας σας, δηλαδή μια τρίτη θητεία.
Αθανασιου: Φυσικά. 
Ραγκούσης: Άρα το συμπέρασμα είναι ότι λέτε αυτά που λέτε γιατί δεν ανανεώθηκε η θητεία σας.
Αθανασίου: Τα ίδια θα έλεγα αν είχε ανανεωθεί. 
Ραγκούσης: Δεν πείθει η απάντηση σας κ. Αθανασίου

Νέα Δημοκρατία: Παρακράτος με πρωταγωνιστή Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτή τον ΣΥΡΙΖΑ

Για παρακράτος, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, μετά την κατάθεση του πρώην Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. «Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων» αναφέρει η ΝΔ.

«Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου» δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος.  Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» σημειώνει η ΝΔ.