Την τροπολογία, παρουσίασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που χαρακτήρισε την τροπολογία «Εύλογο εξορθολογισμό των κυρώσεων» για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Η τροπολογία προβλέπει αφαίρεση βαθμών, από -5 ως -10. 

Η Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ακόμα: «Η ρύθμιση ασφαλώς σέβεται πλήρως το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών. Όταν απειλείται με διχασμό η τραυματισμένη ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή, να μην επιτρέψει τον διχασμό. Αυτό επιδιώκουμε, στην παρούσα φάση η χώρα έχει κρίσιμα θέματα. Δεν αντέχουμε ένταση και διχασμό».

Απαράδεκτη χαρακτήρισαν την τροπολογία, προαναγγέλοντας την αποχώρησή τους από την ψηφοφορία το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ μίλησε για «εμπαιγμό, απαράδεκτη τροπολογία» ενώ σημείωσε πως «η εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτό που τονίζουμε ότι το παιχνίδι των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο».  Ο Κώστας Χήτας, της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε ότι είναι η τροπολογία είναι άδικη σε κάθε περίπτωση και σημείωσε ότι «εμείς δεν παίρνουμε μέρος σ’ αυτό», ενώ η Θεανώ Φωτίου, κάλεσε την υπουργό να διευκρινίσει γιατί «η ελληνική κοινωνία απειλείται με διχασμό». 

Από την πλευρά του, ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.