Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει ότι η τροπολογία είναι διόρθωση λάθους με ένα άλλο λάθος.

Τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για τις ποινές των ομάδων

Αφαίρεση από 5 έως και 10 βαθμούς θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφορά σε αδικήματα ομάδων.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Τη νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η υβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται  άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών».