Από τη ΝΔ απουσίασαν ο βουλευτής Γιώργος ο Βαγιωνάς, ο οποίος έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου αλλά δεν προσμετρήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πάντως δεν έστειλε επιστολή. 

Με κομματική πειθαρχία προσήλθαν οι βουλευτές της ΝΔ 

Με αυστηρή κομματική πειθαρχία προσήλθαν στην ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βουλευτές της ΝΔ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψήφιζε την τροπολογία, θα ετίθετο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως μετέφερε από χθες το Reader.gr, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης υφίσταντο τεράστιες πιέσεις. 

«Όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Όχι» ψήφισαν 79 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απουσίαζαν 7 που δεν προσμετρήθηκε η ψήφος τους αλλά είχαν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου άρα ήταν δικαιολογημένοι.

Συγκεκριμένα απουσίαζαν οι βουλευτές Ιωάννης Μουζάλας. Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι σε επιστολής τους γνωστοποιούσαν ότι εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία θα καταψήφιζαν την τροπολογία.

Επίσης τελικά δεν απείχε η Ελληνική Λύση, όπως είχε ανακοινώσει χθες αλλά συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας. 

Μπακαδήμα: Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε αρένα

Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Μπακαδήμα δήωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικων στρατών» τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».