Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, όπου θα συζητηθεί τόσο το κείμενο – απολογισμός της πορείας του κόμματος και της διακυβέρνησης του, το οποίο έχει αναλάβει να συγγράψει η επιτροπή που αποτελείται από τους Δραγασάκη, Μπαλτά και Δρίτσα, ενώ θα συζητηθεί και το αν θα υπάρξει εισήγηση για προσθήκη στο όνομα του κόμματος, στο μεγάλο Συνέδριο του Μαΐου (14-17/5). Τη διαδικασία για τα «βαφτίσια» του ΣΥΡΙΖΑ θα την αποφασίσουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στις 4-5 Απριλίου θα διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα των μελών του κόμματος.

Εκεί είναι πιθανό να τεθεί ζήτημα για την προσθήκη ενός ονόματος με «πράσινα χαρακτηριστικά», χωρίς όμως αυτό να θεωρείται βέβαιο. Ούτως ή άλλως τα ερωτήματα που θα τεθούν προς ψηφοφορία από τα μέλη, θα αποφασιστούν στην κεντρική επιτροπή, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλη πολιτικά ερωτήματα.

 Η εκλογή των συνέδρων αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο σαββατοκύριακο του ίδιου μήνα (2-4/5).

Εξάλλου αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, στις 14 Φεβρουαρίου, που όπως είχε αναφέρει το Reader.gr είχε συζητηθεί και στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο.

Αποφάσισε επίσης:

-Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

- Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη θα συνεδριάσει και πάλι η πολιτική γραμματεία του κόμματος, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το κλίμα στην συνεδρίαση ήταν αρκετά συγκαταβατικό με τα μέλη που εκπροσωπούν τις διάφορες «τάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνουν τους τόνους, σημειώνοντας πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα το κόμμα να βυθιστεί στην εσωστρέφεια. 

Ακόμα και για το ζήτημα του ονόματος μάλιστα, που είναι γνωστό πως πάνω σε αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από την πλευρά των λεγόμενων «προεδρικών» και από την «αριστερή πτέρυγα», οι όποιες ενστάσεις ακούστηκαν ήταν σε αρκετά ήπιους τόνους