Ο ίδιος επέμεινε στο πνεύμα των δηλώσεών του σε παρέμβασή του στον Open και είπε ότι « εμείς έχουμε χρηματοδοτήσει τις Τράπεζες και πληρώνουμε τους φόρους μας, για να του χαρίσουμε το σπίτι εκείνου που έχει;».

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι είναι ζημία για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας: «Προστασία απόλυτη της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη χώρα, ούτε πρέπει να υπάρχει είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει. Ολόγος για τον οποίο είναι ζημία είναι απλός, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία. Γιατί ο μόνος τρόπος να υπάρχει στεγαστική πίστη γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α' κατοικία».

Ερωτηθείς στον τηλεοπτικό σταθμό Open για διευκρινήσεις είπε «Ο κόσμος έχει μυαλό. Λέω στο βίντεο απόλυτη προστασία δεν υπάρχει. Και λέω για την κυρία Γεννηματά, όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ υπήρχε απόλυτη προστασία;»

«Μέχρι τις 30 Απριλίου όποιος αισθάνεται ότι θα κινδυνεύσει το σπίτι του πρέπει να πάει στις τράπεζες και να μπει στη πλατφόρμα. Τα κριτήρια για την πλατφόρμα δεν τα έβαλε ο Άδωνις αλλά ο Τσίπρας; Ήταν ο Τσίπρας νεοφιλεύεθερος;» σημείωσε. 

Νίκος Παππάς: Αθλιότητες Γεωργιάδη

Απάνθρωπη και εσφαλμένη χαρακτήρισε τη θέση Γεωργιάδη ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς λέγοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους».

«Η άποψη πως «η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία» είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη", αναφέρει ειδικότερα και σχολιάζει: "Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

ΚΚΕ: Πρόκληση η άποψη Γεωργιάδη

Σκληρό ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για πρόκληση και για «θηλιά» των τραπεζών.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ότι "η προστασία της α' κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία" αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν τη θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Παράλληλα αποτελεί μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του.

«Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η προστασία της α' κατοικίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, να καταργηθεί το "ιδιώνυμο", που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.