Το δημοσίευμα- επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο και η εσωστρέφεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην πεντάωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Το θέμα της επίθεσης στον Πάνο Σκουρλέτη δεν έθεσε ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος, αλλά ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της τάσης των «53+», με τα μέλη της πγ να συμφωνούν πως η στήριξη προς το πρόσωπο του είναι καθολική. Το ίδιο υποστήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας που ξεκαθάρισε πως στέκεται στο πλευρό του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του.

Η πολιτική γραμματεία πάντως δεν είχε απαρτία. Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε ενημερώσει πως θα παραβρίσκεται στη Βουλή, όπου γινόταν συζήτηση για το σχέδιο «Ηρακλής». Σημειώθηκε μάλιστα πως είχε ειδοποιήσει το γραφείο του προέδρου του κόμματος πως «αν τα καταφέρει θα παραβρεθεί», όμως η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας αναφέρονταν στην «ενότητα» του κόμματος, σημειώνοντας πως τα «δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος» εξυπηρετούν «σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

« Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αναλώθηκε κυρίως στα εσωτερικά ζητήματα και την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ, σε βαθμό μάλιστα που δεν τέθηκαν άλλα... καυτά θέματα, όπως αυτό της προσθήκης χαρακτηριστικού στο όνομα.