Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ1:

Τις φερόμενες σχέσεις με επιχειρηματίες που βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου και την Κυβερνητική παρέμβαση: Δεν υπάρχουν γραμμάτια. Για πρώτη και μόνη φορά υπάρχει μία Κυβέρνηση που αναλαμβάνει το πολιτικό ρίσκο. Νωρίτερα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Δεν υπήρχαν οι τομές. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες για την χειραγώγηση, τη βία και άλλα θέματα.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που εξαιτίας της ανοχής που έχει επιδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει ένας διχασμός της χώρας. Αυτό οδήγησε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα. Αυτή ήταν η πυροσβεστική παρέμβαση για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Τις δηλώσεις που έκανε περί αφαίρεσης βαθμών σε κάθε ματς για τις ομάδες που έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: Κοιτάξτε να δείτε. Είναι απλά πράγματα. Είναι σαφές το πλαίσιο. Όχι δεν ειπώθηκε αυτό. Το πλαίσιο είναι εξαιρετικό αυστηρό. Εφόσον διαπιστωθεί πολυϊδιοκτησία και η Εφέσεων της ΕΠΟ θα το κρίνει. Τότε θα αφαιρούνται πέντε έως δέκα βαθμοί. Σε συμμόρφωση από την δικαστική απόφαση θα πρέπει οι παραβάτες να συμμορφώνονται. 

Εάν δεν αναιρεθεί η πολυϊδιοκτησία τότε θα επανέρχεται η δικαιοσύνη και θα επιβάλλει ποινές. Δεν θα είναι σε κάθε παιχνίδι. Δεν πρόκειται για αφαίρεση βαθμών ανά παιχνίδι. Εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα υπάρχει νέα ποινή. Σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται είναι προφανές και σαφές ότι θα υπάρχει επανάληψη της ποινές.