Τα μέλη της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας που συγκροτούν το όργανο έκαναν μια βαθιά πολιτική συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αυτά.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν το κόμμα της αξιωματικής θα ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για την υγεία δίνοντας έμφαση στο θέμα με μια καμπάνια στην οποία θα μετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ θα εντείνουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα εργασιακά θέματα.

Η αρχή έγινε χθες με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό, αλλά οι πρωτοβουλίες αποφασίστηκε να μην μείνουν σε επίπεδο κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα θα ανεβάσουν τους τόνους κι όσον αφορά την πρώτη κατοικία. Όσον αφορά την πρώτη κατοικία έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχτούν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, αφού όπως σημείωσαν είναι «ανοιχτοί» σε οποιαδήποτε θετική πρόταση στο θέμα αυτό.

Έγινε επίσης μια μεγάλη συζήτηση για το προσφυγικό με τα μέλη του πολιτικούς συμβουλίου να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά. Υπήρξε μάλιστα μια καθολική πεποίθηση πως η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες με επισκέψεις στα νησιά, συζήτηση με τους πολίτες κι ενημέρωση τους για το δικό του σχέδιο.

Φυσικά έγινε συζήτηση και για την εξωτερική πολιτική, όπου τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου συμφώνησαν πως η κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από λάθη. 

Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, αυτά θα συζητηθούν τη Δευτέρα το πρωί όταν και θα διεξαχθεί τελικά η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

Αύριο τα μέλη του οργάνου θα λάβουν το κείμενο του απολογισμού με σκοπό να το εγκρίνουν στην πολιτική γραμματεία και αν το παραπέμψουν πλέον στην κεντρική επιτροπή.

Εξάλλου αποφασίστηκε η συνεδρίαση και της κεντρικής επιτροπής αναδιοργάνωσης της Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, ενώ στις 22 θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.