Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα έξω από ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας, για την απολιγνιτοποίηση, παρουσία των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη.  Τμήμα διαδηλωτών προσπάθησε να παραβιάσει την αυλόπορτα του ξενοδοχείου, θέλοντας να βρεθεί εντός της αίθουσας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αντιδρούν.  Από την εκδήλωση είχαν νωρίτερα αποχωρήσει, Δήμαρχοι και συνδικάτα, δηλώνοντας ότι η απολιγνιτοποίηση «δεν μπορεί να γίνει βίαια».

Στους Δημάρχους, επιτέθηκε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας  «Ντροπή των δημάρχων που αποχώρησαν, φανταστείτε να τους πω εγώ αύριο να μην έρθουν στο Υπουργείο, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί».

Μιλώντας για τον λιγνίτη και τη ΔΕΗ ο υπουργός τόνισε πως: «Ο λιγνίτης πέθανε ως καύσιμο. Ο λιγνίτης καταστρέφει το περιβάλλον των παιδιών μας. Ήταν μια ευλογία και μία κατάρα για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και κατάρα γιατί την κράτησε πίσω, έγινε μονοκαλλιέργεια. Την έκανε να χάσει μεγάλο δρόμο ανάπτυξης, αφαιρούμενο το ΑΕΠ του λιγνίτη υποβιβάζεται στην πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και στις πιο φτωχές της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr