Παράμετρος της στοχοποίησής της, όπως είπε, είναι και η αφαίρεση τη φύλαξης που είχε από το 2011. Η κ. Τσατάνη επικαλέστηκε και στιχομυθία της με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την οικία της. «Συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Υπουργέ μου την ανάψατε» του είπα. «Ε, σου επαναφέραμε την φύλαξη», απάντησε εκείνος», είπε η Γεωργία Τσατάνη και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει και πρόσωπα που την παρακολουθούσαν πριν την έκρηξη έξω από το σπίτι της.

Η Γεωργία Τσατάνη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη το 2016. Εξέφρασε ειδικότερα την εκτίμηση ότι φωτογράφιζε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και ότι η δήλωση αυτή αναφερόταν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών συνέδεσε την πειθαρχική της δίωξη από την Βασιλική Θάνου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της στην επιτροπή η κ. Τσατάνη δήλωσε: «Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από τη σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή τη σοβαρότητα. Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζε ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν. Είμαι πεντακάθαρη, ποτέ δεν υπήρξα διαβλητή σε τίποτε».

Αύριο Τρίτη η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα συνεδριάσει με αντικείμενο διαδικαστικά θέματα. Στην ατζέντα αναμένεται να περιληφθεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους προστατευόμενους μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη», δηλαδή το αν, το πώς και το πότε θα καταθέσουν, με ποιου έγκριση, με ποιον τρόπο.

Επιστολή Τουλουπάκη

Στο μεταξύ, στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκε επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, μετά από την πληροφορία ότι το Κίνημα Αλλαγής προτείνει να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Η Ελένη Τουλουπάκη υπογραμμίζει ότι το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας της και επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει ενώ διενεργείται σε βάρος της προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.