Παράλληλα ισχυρίστηκε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει το 2015 για Grexit με τον όρο ότι η Ελλάδα θα λάμβανε 80 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 έψαξε να μάθει τι είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου 1996, την ημέρα της πτώσης του ελικοπτέρου.

«Θα είμαι πολύ ευθύς. Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας έψαξα να βρω αν βλήθηκε το ελικόπτερο από τούρκικα πυρά. Η τότε ηγεσία είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δέχτηκαν πυρά» είπε ο κ. Καμμένος.

«Θα σας πω κάτι συγκλονιστικό, γιατί οι ήρωες πέφτουν το καθήκον. Είμαι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο δέχτηκε πυρά και θα σας πω γιατί. Άκουσα με πολύ προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Θα σας πω κάτι που δεν το έχω πει και είναι ο λόγος που ήμουν εκεί για να ρίξω το στεφάνι. Όταν αναφέρανε στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, από πυρά δεν μπορώ να το αποδείξω, τους πρότειναν οι Τούρκοι που υποκλέπτουν τη συνομιλία να προσνηωθούν πάνω στο καράβι το τούρκικο και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος και ο Γιαλοψός. Είναι σαν τους σημερινούς ήρωες. Τους προτείνανε να προσγειωθούν και τους έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να το κάνουν και είπαν όχι», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015 ήταν έτοιμος να υπογράψει την πρόταση Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και είχε συμφωνήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα να λάβει 80 δισ. ευρώ.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του '15, ήταν μία συμφωνία έπειτα από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και ένα σκληρό πόκερ έχοντας δύο επιλογές», σημείωσε ο κ. Καμμένος.