Υπό αυτό το πρίσμα, την Κυριακή στις 11:00, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρεθούν στα γραφεία της ΝΔ, όπου έχουν προσκληθεί όσα στελέχη πολιτεύτηκαν με τη ΝΔ και δεν εξελέγησαν, ενώ στον κατάλογο των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται και όσοι δεν εξελέγησαν με την ευρωλίστα του κόμματος το Μάιο.

Η επιλογή των θεματικών της Μετανάστευσης και της Ασφάλειας δεν είναι τυχαία. Είναι δύο ζητήματα που βρέθηκαν και προεκλογικά ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ, ενώ αφορούν και ένα μεγάλο μέρος του κομματικού ακροατηρίου. Μάλιστα, ακόμα και εντός της ΝΔ γίνεται παραδεκτό ότι υπήρχε σημαντική καθυστέρηση στα μέτρα για το μεταναστευτικό, ενώ ικανή μερίδα της γαλάζιας βάσης ζητά και πιο σκληρά μέτρα για το ζήτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και αρκετοί βουλευτές και όχι μόνο από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ή τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα και λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που είναι προγραμματισμένη για το τέλος του Φεβρουαρίου, η ΝΔ επιδιώκει να ενεργοποιήσει τα στελέχη της που κυκλοφορούν στις τοπικές κοινωνίες. Ο στόχος αυτών των δράσεων ενημέρωσης και διαλόγου είναι διττός: αφενός οι πολιτευτές να γίνουν «πολλαπλασιαστές» των θέσεων της κυβέρνησης στις τοπικές κοινωνίες που απευθύνονται και αφετέρου να μην μπορούν να επικαλούνται στις συζητήσεις τους ότι δεν έχουν ενημέρωση από το κυβερνητικό κέντρο για τις πολιτικές που υλοποιούνται, με αποτέλεσμα να είναι οι πρώτοι που «βγαίνουν στα κάγκελα».

Οι δράσεις ενημέρωσης αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι, με αρκετούς ακόμα υπουργούς να περνούν την πόρτα της Πειραιώς τους επόμενους μήνες, ενώ το επόμενο ραντεβού προγραμματίζεται με τα αιρετά στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τις αρχές Μαρτίου.