Επίθεση στην παρούσα αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή.  Με τη μπάλα στο «γήπεδο» του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, τα εργασιακά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για την αντίφαση η κυβέρνηση «να κλίνει σε όλες τις πτώσεις τη δύναμη και την ελευθερία της αγοράς» και την ίδια ώρα να απαγορεύει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. 

«Ξέρετε τι λέτε ή σας τα λέει όπως θέλει ο Βρούτσης;»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κλαδική σύμβαση του επισιτισμού, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Ξέρετε τι είπατε ή σας τα λέει όπως θέλει ο Βρούτσης; Κλαδική σύμβαση στον επισιτισμό, όντως υπεγράφη μετά από 12 χρόνια. Και αντί να την κηρύξει υποχρεωτική το υπουργείο βάζετε εμπόδια για να μείνει στα χαρτιά. 

  • Ζητάτε από τους εργαζόμενους τεχνικοοικονομική μελέτη, ότι δεν θίγεται η ανταγωνιστικότητα.
  • Όταν οι εργαζόμενοι μπουν στη διαδικασία, δεν τους δίνετε τα στοιχεία.
  • Όταν σας υποβάλουν τη μελέτη, έχετε δυνατότητα να εξαιρέσετε επιχειρήσεις». 

«Το ασφαλιστικό είναι νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης, δεν είναι «νέο». Αντίθετα πρόκειται σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα για ισχυροποίηση του πνεύματος του προηγούμενου νόμου.

«Η Νέα Δημοκρατία, δεν φέρνει νέο νόμο στο ασφαλιστικό. Εφαρμόζετε κατά γράμμα το νόμο Κατρούγκαλου. Το περιεχόμενο του νόμου, παραμένει. Ο νόμος ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων. 

Νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση είναι, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε. Έρχεται η ΝΔ να ισχυροποιήσει το πνεύμα του νόμου. Να ανοίξει το δρόμο στους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού – Πινοσέτ.

Πατάτε στην άγνοια των νέων εργαζομένων, για να μην μπορούν να ασχοληθούν με αυτό, στέλνοντάς τους στην αγκαλιά των αρπακτικών. Ποιος νέος εργαζόμενος που ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο στα χρόνια της κρίσης, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας; Ποιος θα έχει 35 έτη δουλειάς, όταν η ανεργία είναι πάνω από το 1 εκατομμύριο. Που θα βρουν τα ένσημα που θέλουν οι νόρμες σας; Ποιος νέος εργαζόμενος που δουλεύει με ευέλικτες θα έχει τα 12000 ένσημα; Τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουν οι εργαζόμενοι που είδαν σε μια νύχτα τον κατώτερο στα 580 ευρώ;»

«Κάθε επόμενη κυβέρνηση, βάζει το λιθαράκι της»

Τέλος, κλείνοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα κάνει κριτική στην κυβέρνηση για «αντιαναπτυξιακά μέτρα». Αντίθετα, θεωρεί τα μέτρα αναπτυξιακά, αλλά για λίγους. «Παριστάνετε τις αθώες περιστερές, η αλήθεια που ξέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι κάθε επόμενη κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τα αντεργατικά νομοθετήματα της προηγούμενης, αλλά βάζει και το δικό της λιθαράκι. Ποιον δουλεύετε; Εδώ δεν έχει ατάκες και μισόλογα. 

Πότε θα επαναφέρετε τον κατώτερο μισθό στα 751; Πότε θα αφήσετε ελεύθερες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, εσείς που κλίνετε σε όλες τις πτώσεις τη δύναμη και την ελευθερία της αγοράς;  Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που θέλετε. Δεν θα σας κάνουμε κριτική για «αντιαναπτυξιακά μέτρα». Τα αναπτυξιακά σας μέτρα, αφορούν τους λίγους. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν είναι ανάπτυξη για όλους και δεν μπορεί να γίνει δίκαιη. Οι αγώνες που αναπτύσσονται, δίνουν απάντηση στην κυβέρνηση».