Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στις 15.30 (τοπική ώρα) με τον κ. Λαβρόφ.

Ο Έλληνας υπουγός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και την Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Θα συναντηθεί ακόμη με τη Συμπρόεδρο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, A. Baerbock και τον Aντιπρόεδρο της Kοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, Johann Wadephul.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει στην Στρογγυλή Τράπεζα για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ θα συναντηθεί και με τον ομόλογό του από τη Μογγολία, με τον οποίο θα υπογράψουν Μνημόνια Συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου.

Η Διάσκεψη αποτελεί ένα από τα κορυφαία φόρουμ σε διεθνές επίπεδο για θέματα διεθνούς πολιτικής ασφάλειας σε όλες της τις πτυχές και εκφάνσεις της (π.χ. οικονομική ασφάλεια, κυβερνοασφάλεια, διακρατική ασφάλεια κλπ.). Στο πλαίσιό της αναπτύσσονται επίσημες και ανεπίσημες διπλωματικές πρωτοβουλίες και δράσεις, με στόχο την αντιμετώπιση των πλέον επειγόντων και πιεστικών κινδύνων ασφαλείας στον κόσμο και, σε τελική ανάλυση, την προώθηση της ειρήνης μέσω του διαλόγου. Στη φετεινή διάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους συνολικά 18 αρχηγοί κρατών, 12 αρχηγοί κυβερνήσεων και 70 Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μέσα σε ένα σύνολο 550 προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Από αμερικανικής πλευράς θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, ο Υπουργός Άμυνας Mark Esper αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μία από τις πιο σκληρές πολιτικές αντιπάλους του Trump, Nancy Pelosi. Στο Μόναχο θα βρεθεί και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.