Να ζητήσει «συγγνώμη» από Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας το «κείμενο απολογισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στα όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στη Βουλή και στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με τα εργασιακά, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε κριτική που δέχτηκε από την κυβέρνηση, πιάνοντας όμως και τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προχθές ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στο «κόστος Βαρουφάκη». Δεν τόλμησε να το πει μπροστά μου. Τα 40 δις που αναφέρετε, είναι χρήματα που εσείς φορτώσατε στους πολίτες στην απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσετε όρθιους τους τραπεζίτες. Χαρίσατε στους τραπεζίτες θησαυρούς, την ώρα που οι τράπεζες βούλιαζαν στα κόκκινα δάνεια. Κατανοώ ότι δεν ανέχεστε ακόμα και θύμιση εκείνου του πενταμήνου. Διαπιστώνω φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ούτε εσείς αντέχετε εκείνη την μεγαλειώδη περίοδο. 

Μια κουβέντα μόνο. Διαβάζοντας τον απολογισμό που θα συζητήσετε. Έχετε υποχρέωση αν συμφωνείτε με το σχέδιο αυτό, να ζητήσετε συγγνώμη πρώτα στον Παπανδρέου και μετά στον Σαμαρά. Η ανάλυσή σας δεν διαφέρει από αυτών».