«Έχω βρεθεί κατηγορούμενος με πραξικοπηματικό τρόπο εξαιτίας των καταθέσεων του “Σαράφη”» ανέφερε ο μάρτυρας της υπόθεσης Novartis.

«Δέχθηκα πιέσεις για να αρχίσω να μοιράζομαι και εγώ ανυπόστατες καταγγελίες αναφορικά με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχω αναφέρει ξανά που ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ο κ. Γεωργιάδης με τον οποίο συνεργάστηκα στο υπουργείο Υγείας ως διαπραγματευτής με την τρόικα και ο κ. Λοβέρδος με τον οποίο δεν είχα ποτέ καμία συνεργασία».

Ερωτηθείς για το ποιος του ζήτησε να ενοχοποιήσει τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Μανιαδάκης απάντησε «η εισαγγελία», συμπληρώνοντας πως οι καταθέσεις σε βάρος του έγιναν για να του ασκηθούν πιέσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως του είπαν να μην αγχώνεται γιατί δεν πρόκειται να «ξαναβγούν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα».

Ο Νίκος Μανιαδάκης επανέλαβε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι καθώς άλλαζαν συνεχώς τις καταθέσεις τους και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο “Μάξιμος Σαράφης” που έχει καταθέσει επίσημα στις αμερικανικές αρχές προσδοκά τεράστια οικονομικά οφέλη».

«Η “Kελέση” με κατηγόρησε ότι λάμβανα χρήματα από μία εταιρεία με την οποία ουδέποτε είχα σχέση. Όταν αντέδρασα, ως δια μαγείας άλλαξε την κατάθεση της» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως γνωρίζει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Σαράφη» με τον οποίον είχαν συναντηθεί έξω από την Εισαγγελία. «Τον γνωρίζω εξ επαγγέλματος, έχουμε βρεθεί έξω από την εισαγγελία και τον έχω χαιρετίσει. Τον είδα γιατί κατέθεσε μετά από μένα».