Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιφυλάχθηκε για να μεταφέρει το αίτημά του στην προανακριτική της Βουλής και στην εισαγγελία.

Για το θέμα αυτό υπήρξε ενημέρωση όλων των αρμοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μάξιμος Σαράφης» ζητεί να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών. Δηλαδή σε άλλο δωμάτιο και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ώστε να μην αναγνωρίζεται. Επί της ουσίας πρόκειται για επανάληψη του αιτήματος που είχε καταθέσει την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να καταθέσει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

«Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης' εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του», ανέφερε μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πώς θα τους εξετάσουμε», σχολίασε βουλευτής της πλειοψηφίας στην επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» έχει εκδοθεί ένταλμα αίτημα βίαιης προσαγωγής, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί.