Προανακριτική και Ασφαλιστικό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «σύγκρουσης» με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται αποφασισμένος να «βγει μπροστά» και να πιέσει για εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, ενώ όσο η πλευρά Σαμαρά, όπως πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να βάλει τον Αλέξη Τσίπρα «στο κάδρο», τόσο ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλεί από τη δική του πλευρά τον αρχηγό της ΝΔ να το πράξει.

«Μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία. Αυτή την εξαιρετική χάρη την επιφυλάσσουν για μένα. Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Και τους απαντώ: εδώ είμαι, κοπιάστε. Αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον» είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους.

Υποστηρίζουν επίσης πως «υπονομεύεται συνειδητά το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Τα υψηλά εισοδήματα απαλλάσσονται από εισφορές για να κατευθύνουν τα χρήματα στην ιδιωτική ασφάλιση».

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία,  σήμερα, στις 18.30, στην εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικο-ανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης (περιοχές του οικολογικού δικτύου NATURA 2000)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.