Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιωνής ανάφερε ότι θα καταθέσει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων τριών προσώπων.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνής είπε «Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Όπως είπε θα καταθέσει μήνυση κατά των προαναφερθέντων «για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης με τους κ. Ραγκούση και Λάππα να διακόπτουν τον μάρτυρα διαμαρτυρόμενοι.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρος μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν» φέρεται να είπε ο κ. Μιωνή.

Ο κ. Μιωνής είπε ότι τα χρήματα του ζητήθηκαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, τον οποίο πάντως δεν ενέπλεξε.

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς παρενέβη από το 2013

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ο κ. Μιωνής ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι το 2013 υπήρξε παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με τον Φιλιππάκη και στη συνέχεια επικοινωνία Παπασταύρου - Μιωνή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο μάρτυρας παραδέχθηκε επίσης επισκέψεις δικές του στο Μαξίμου για το θέμα εκείνη την εποχή.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην προκαταρκτική επιτροπή, επισημαίνουν τα εξής σημεία από την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή:

  • «Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του επιχειρηματία, αποκαλύφθηκε μεσολάβηση του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου αυτός να έρθει σε συμβιβασμό, το 2013, με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.
  • Την μεσολάβηση του Αντώνη Σαμαρά για συμβιβασμό με τον επιχειρηματία, είχε ζητήσει ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.
  • Την πρόταση συμβιβασμού μετέφερε, τότε, στον επιχειρηματία ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.
  • Μετά από τις πρωτοβουλίες Σαμαρά για συμβιβασμό των δύο ιδιωτών, αυτός επετεύχθη, το έτος 2013.
  • Το «αδιανόητο», συνεπώς, κατά τον κ. Πέτσα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: «Ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη, οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό».

Τσοβόλας: Παράνομες και αποπροσανατολιστικές οι διαρροές

Παράνομες και αποπροσανατολιστικές χαρακτηρίζει τις διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Αυτό επιβεβαιώνει καθημερινά, όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη κατά του πρώην υπουργού.

Ακόμη, αναφέρει ότι για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, θα αναγκαστεί αλλάξει τακτική και να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρες τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα ουσιώδη έγγραφα που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός.