Σε δηλώσεις μετά από τη σύσκεψη για τον κοροναϊό στην Περιφέρεια Μακεδονίας, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται η διαδικασία της ιχνυλάτησης των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που αποτελεί το πρώτο περιστατικό κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, «αυτή τη στιγμή κάνουμε την ιχνηλάτηση των ανθρώπων αυτών που έχουν έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα και όπως λένε τα πρωτόκολλα και με την αεροπορική εταιρία και με τους επιβάτες που βρίσκονταν σε συγκεκριμένες αποστάσεις γύρω της».

«Θα ήθελα να ζητήσω για ακόμη μία φορά να υπάρχει ψυχραιμία και ηρεμία κι ενημέρωση σωστή. Θα ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η οργάνωση και η συνεργασία θα μας κάνουν να έχουμε καλά αποτελέσματα», προσέθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ακόμα ο Βασίλη Κικίλιας ανέφερε ότι πρέπει «να ακούμε τους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους» και τόνισε ο κοροναϊός «προσομοιάζει με τον ιό της γρίπης» και ότι «ο κόσμος αν αισθάνεται ότι έχει συμπτώματα να μείνει σπίτι του και να συμβουλεύεται τον γιατρό του».