Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία, οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις διαδικασίες για τη φύλαξη των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου 300 πρόσφυγες στην περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, ενώ οι περιπολίες και τα μέτρα προστασίας και φύλαξης θα ενισχυθούν.

Κυβερνητικές πηγές: Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο τη φύλαξη των συνόρων

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα διευκρίνιζαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση διαρροές από Τούρκους αξιωματούχους θα ανοίξουν τα σύνορα μετά τη συριακή επίθεση στην Ιντλίμπ που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Τούρκους στρατιώτες.

Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο, αλλά και απέναντι από τη Λέσβο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Το EHA News, μεταδίδει ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει συγκεντρωθεί στην πόλη Edirne, που είναι κοντά στον Έβρο.

Με βάση τα όσα μεταδίδει την Παρασκευή το Anadolu όσοι πρόσφυγες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, την Ανδριανούπολη και τα τουρκικά παράλια πήραν ταξί, λεωφορεία ή περπατούν προς τα σύνορα, επειδή άκουσαν ότι δεν θα βρουν μπλόκα.