Στον Έβρο, όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου, θα βρίσκονται μαζί με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, σημείωσε πως «από εδώ και πέρα δεν θα δεχόμαστε άλλες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Ζητάμε την ενεργοποίηση του άρθρου 78 για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή βοήθεια. Τα ελληνικά σύνορα είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατέψουμε. Θα επισκεφθώ τα σύνορα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ την Τρίτη. Για μια ακόμη φορά, μην προσπαθείτε να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα, θα επιστρέψετε πίσω».

Σαρλ Μισέλ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, επανέλαβε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ,ενώ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα την προσεχή Τρίτη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμά του: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη».