Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, ο κ Αποστολάκης υποστήριξε πως «αυτός που φοβάται τον πόλεμο χάνει πριν πολεμήσει».

«Δεν συνιστώ να γίνει πόλεμος, όμως όταν έχει ένοπλες δυνάμεις που είναι ικανές, έναν λαό που είναι περήφανος και δίκιο σε όλα όσα διεκδικεί ο αντίπαλος, θα πρέπει να σταθείς και να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην φοβηθείς την αναμέτρηση. Αν φοβόμαστε, θα οδηγηθούμε σε κινήσεις ήττας πριν ξεκινήσει κάτι» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο φαίνεται.

Για την κατάσταση στο προσφυγικό 

 Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε το φόβο ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει χειρότερες εικόνες στο προσφυγικό από το 2015.

«Βλέπουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εργαλειοποιήσει το θέμα του προσφυγικού» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος το χρησιμοποιεί ως ένα όπλο για να πιέσει.

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει την αλαζονική αυτή πολιτική και στο σημείο αυτό τάχθηκε υπέρ των κινήσεων της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των συνόρων. «Ευτυχώς σε πρώτη φάση καταφέραμε να κρατήσουμε το κύμα προσφύγων που έστειλε στα σύνορα με όλους τους τρόπους. Στον Έβρο έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη «στη στεριά τα πράγματα είναι κάπως διαχειρίσιμα. Αυτό που ανησυχεί όλους είναι τι θα γίνει στη θάλασσα γιατί, αν οι πρόσφυγες δεν καταφέρουν να περάσουν από τον Έβρο, θα το επιχειρήσουν από τη θάλασσα».

Όπως είπε ο ίδιος, όταν προσπαθούν να μπουν μαζικά στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, πρέπει να ενωθούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.