Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «θα μεταφέρουμε τους ανθρώπους αυτούς από τον Έβρο και  από τα νησιά μας - γιατί δεν μπορούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου -  στη Βόρεια Ελλάδα, στο στρατόπεδα Βασιλειάδη στις Σέρρες, σε προσωρινή κλειστή δομή, μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους».

 Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχει ήδη επαφή με τις τοπικές αρχές για τη δημιουργία του νέου κλειστού κέντρου, το οποίο  πάντως «είναι μια προσωρινή λύση μέχρι τη διαδικασία της επιστροφής».

Ο κ.  Πέτσας  ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο και κοντά στην Αθήνα, για το οποίο εξετάζονται δύο περιοχές που να έχουν πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων σε αεροδρόμιο.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ουπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, λέγοντας ότι το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Η 1η Μαρτίου 2020 είναι η ημερομηνία από την οποία εφαρμόζεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος αίτησης ασύλου.